lauantai 5. joulukuuta 2009

Epäonnistuneita leipomuksia.

Niinhän sitä sitten joutui leipomus puuhiin, ohjeen otin täältä. Väliin laitoin persikkaa ja päälle soyatoo "kermavaahtoa". Loppu sitten vaahto kesken joten ripottelin päälle vielä mariannerouhetta.
Kakku meni kyllä jotenkin pieleen, en tykänny. Pohja oli tosi kovaa hyvä että sai lusikalla palaa irti. Seuraavaksi kokeilen muuta ohjetta, ja ehdottomasti kaurakermavaahtoa. :)



Illalla kokeilin vielä tehdä linssidahlia, jonka ohjeen otin Aurinkomaa-kirjasta

3dl punaisia linssejä
pieni pala purjoa
puolikas punainen paprika
4rkl öljyä
3rkl tomaattipyreetä
2tl kardemummaa
1-2tl garam masalaa
1tl kurkumaa
2-3 dl ananasmehua
5dl vettä
1tl suolaa
1rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria

Huuhtele linssit ja kuutioi purjot ja paprika. Kuullota purjoa ja paprikaa mausteiden kanssa 2-3 minuuttia. Lisää tomaattipyree, garam masala, kardemumma ja kurkuma. Hauduta miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää ananasmehu. Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää nestettä tarvittaessa.


Ihan hyvää tuli, ihmettelin vaan että onpas jauhoista. No on varmaan jos unohtaa 2-3 desilitraa nestettä. :D Mulla ei siis ollu ananasmehua ja koska katsoin ettei sitä tarttee ku 2-3 tl niin päätin jättää pois. Nyt vasta huomasin että kyse oli desilitroista. Tämä täytyy testata uudemman kerran alkuviikosta, oikeilla aineilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti